Therapie

Gevoelens en ervaringen uit het verleden loslaten

Je zoekt een oplossing voor je probleem.

Je hebt last van bepaalde gevoelens en emoties die je in de weg zitten. Je loopt aan tegen bepaalde patronen en wilt deze doorbreken. Je wilt dingen uit je verleden afsluiten of een plek geven zodat het geen invloed meer heeft, nu of in de toekomst. 

Integratieve therapie is dan een goede keuze om mee aan de slag te gaan…

Integratieve therapie bij Praktijk Margot de Cock in Maarssen (Utrecht)

De therapie richt zich op een gevoel of iets wat in de weg staat om ten volle van het leven te genieten. Door de therapie ga je: 

✓ Weer verbinding te maken met een gevoel dat in de weg zit

✓ Onderzoeken welke situaties je wilt vermijden en waarom je dit doet

✓ Bewust aan de slag met die gevoelens waar je vanaf wilt of waar je van alles voor hebt gedaan om er geen last van te hebben


Door juist weer met deze niet-gevoelde gevoelens in contact te treden kun je deze accepteren. Het gevoel zal lichter aanvoelen, het wordt hanteerbaar en kan weer deel uitmaken van de mens die jij bent. Wanneer jij dit stuk van jezelf echt omarmt kan het integreren in de Mens die je bent met alle mogelijkheden die jij nu hebt.

"Although the world is full of suffering, it is also full of the overcoming of it"

Helen Keller

Werkwijze van de therapie

Het doel van therapie is een veranderingsproces op gang brengen en jij in staat bent een eigen oplossing te vinden. Omdat ieder mens uniek is wordt ieder therapietraject op maat aangeboden, niet de techniek staat centraal maar jij als mens. Gedurende dat gehele proces begeleid ik je tot het moment dat jij bemerkt dat je zelf weer verder kunt.


Passend bij jouw proces wordt o.a. gewerkt met inzicht gevende methoden, ontspanningstechnieken, imaginaties, delenwerk, EMDR (voor trauma verwerking), (familie)opstellingen, trance, verbeeldingstechnieken, huiswerkopdrachten, cognitieve- en gedragstherapie alles in een integratief behandelplan.


Na de intake wordt een behandelplan aangeboden en weet je van te voren wat er verwacht kan worden en hoe het therapietraject eruit ziet.

Met deze klachten kun je terecht

Onzekerheid

Er kunnen situaties of momenten zijn waardoor je je onzeker voelt of waar je de spanning niet meer de baas kunt blijven. 

Angst


Je ervaart angst in je lichaam, je ademhaling gaat omhoog, je kunt gaan trillen, zweten, en je hart gaat sneller bonken.

Lichamelijke klachten

Het kan zijn je lichamelijke klachten hebt zonder aanwijsbare medische oorzaak.

Stressklachten

Je hebt het gevoel dat de snaar te strak gespannen staat. Je kunt niet meer ontspannen, en hebt last van lichamelijke klachten.

Eigenwaarde en zelfbeeld

Er kunnen van die situaties zijn waarin je je onzeker of minderwaardig voelt. Mogelijk ervaar je dit altijd of op bepaalde momenten. 

Trauma


Van een trauma is sprake wanneer je een schokkende, ernstige, onverwachte gebeurtenis hebt meegemaakt.

Zingeving


Elke levensfase kent haar eigen problematiek. Het is goed om stil te staan wanneer er veranderingen plaatsvinden in je leven.

Rouwverwerking

Rouwen is het geheel aan reacties dat optreedt wanneer er sprake is van een verlies in je leven. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een persoonlijk therapietraject voor jou?


Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek