Over Margot

Snel tot de kern van het probleem

“Nog nooit meegemaakt dat een therapeut mij na één sessie kon vertellen waar mijn precieze

probleem in zat. Margot legt verbanden die precies kloppen waardoor ik me eindelijk begrepen voel“

Leiderschap

WIE IS MARGOT DE COCK?

Open - Enthousiast - Betrokken - Betrouwbaar - Inspirerend - Motiverend - Vakkundig - Sociaal - Invoelend - Humor - Liefdevol - Confronterend - Persoonlijk - Professioneel


Het werken met mensen inspireert me, het kan me ontroeren en verwonderen. Het begeleiden van persoonlijke processen ervaar ik als heel bijzonder wanneer ervaren wordt zelf weer verder kunnen! Ik voel een diepe dankbaarheid dit vak op mijn eigen unieke wijze vorm te geven en op deze wijze bij te dragen aan het geluk van mensen.

achtergrond en ervaring

Mijn loopbaan bestond uit het begeleiden van kinderen, jongeren en jong volwassenen in het onderwijs en opleidingen. Mijn passie was om hen te begeleiden en uit te dagen hun kwaliteiten te gebruiken en een bijdrage te leveren zichzelf te ontwikkelen tot prachtige, zelfstandige en autonome mensen.

In 2001 heb ik ervoor gekozen om individuele trajecten te begeleiden en heb ik de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie in Amsterdam gevolgd. Vanaf dat moment ben ik gestart met mijn eigen praktijk en heb ik inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het vak. Door mijn ruime ervaring word ik ook ingezet door opdrachtgevers voor mensen die werken in het onderwijs, het bedrijfsleven en training bureaus.


Naast mijn praktijk ben ik ook verbonden aan een organisatie voor opleidingen en trainingen. Ik ben betrokken bij de activiteiten van de organisatie als geheel en in het bijzonder in de begeleiding van studenten en medewerkers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de diversiteit van mijn werkzaamheden staat de ontwikkeling van de Mens centraal en daarmee voelt alles wat ik doe met elkaar verbonden.


Ik ben moeder van een volwassen dochter. Ik houd van wandelen, tennissen, muziek, theater en gezellige momenten met vrienden. Natuur, stilte en fietstochten houden me in balans, brengen bezinning en maken mijn hoofd leeg. Ik heb dit alles nodig om een goede balans in mezelf en mijn leven te houden. Ik geniet van de dingen die ik heb en laat me steeds weer opnieuw inspireren voor nieuwe mogelijkheden waardoor ik blijf ontwikkelen als Mens.

mijn werkwijze

Voor een veranderingsproces is het essentieel om samen een goede werk-relatie te hebben. Aan het einde van het kennismakingsgesprek bespreken we dan ook of die voorwaarden aanwezig zijn om samen verder gaan.

Het eerste gesprek is er ook op gericht om jouw vraag helder te krijgen en wordt het doel besproken dat je wilt bereiken.

Individueel en op maat

De begeleiding wordt op maat aangeboden, passend bij jouw vraag, het doel, dat je wilt bereiken, het proces waarin je zit en het tempo waarin het proces verloopt. Sessies kunnen inzicht gevende, coachende, adviserende en therapeutische elementen bevatten.

Door de onderlinge afstemming weet je gedurende het proces steeds waar je aan toe bent en waar je naar toe werkt.


Wat zeggen anderen?

“Wanneer ik bij Margot wegga heb ik het gevoel dat er weer een stukje geheeld is”
“Ik ervaar Margot als een warme en betrokken vrouw, en wat is ze kundig in haar vak“
“Best confronterend de vragen die gesteld worden, maar het helpt me dichter bij mezelf te komen”
“Een vak vrouw, ik stuur iedereen door naar haar”

Onno

30 mei 2023

mARGOT IS EEN HELE FIJNE VROUW

Margot is een hele fijne vrouw. Tijdens het eerste gesprek wist ze meteen tot de kern van mijn 'probleem' te komen en in de gesprekken er na wist ze me steeds benodigde punt te krijgen. Nu, een aantal sessies verder voel ik me een stuk beter. Ik kan haar iedereen aanraden, ook als mens is het een fijn persoon.

Anoniem

Utrecht - 7 juni 2023

Brede expertise

Ontzettend mooi ontwikkeltraject bij Margot gehad. Ze is doortastend en heeft een enorme rugzak aan kennis. Die brede expertise is fijn om hetgeen in te zetten wat op dat moment nodig is. Ik zou haar zeker aanraden in de breedste zin. Denk aan ontwikkeling, trauma, verdriet, angst. Ik houd ook nu het goed gaat graag contact. En ook dat kan. Heel waardevol.

Agnes

Utrecht - 27 september 2023

Met de juiste inzet, vertrouwen en kunde

Ongelofelijk hoe snel en veel en diep kan worden opgeruimd.

Dankzij de juiste inzet, haar vertrouwen en kunde werd ik, met een kortdurend traject, wie ik ben!

Dichter bij mijn kern, blijer, lichter en luchtiger.


Praktijk Margot de Cock