Psycholoog in Utrecht nodig?

BEn je op zoek naar een psycholoog in Utrecht?

Woon je in Utrecht of in de omgeving van Utrecht en ben je op zoek naar een psycholoog die jou kan helpen?

Je bent waarschijnlijk niet voor niks op zoek naar een psycholoog. Misschien heb je al een tijd last van klachten of is er kort geleden iets gebeurd in je leven waardoor je hulp nodig hebt omdat je niet zelf van je klachten af komt. Veel mensen proberen het eerst zelf om van hun klacht af te komen. Soms lukt dat en kun je zonder hulp verder. Maar waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd en merk je dat je nog steeds klachten hebt. Tijd om hulp te zoeken. 


Margot is een deskundige therapeut die razendsnel tot de kern van het probleem komt en jou helpt om van je klachten af te komen. Ben je benieuwd hoe Praktijk Margot de Cock je kan helpen? Neem contact op om die eerste stap tot therapie te zetten. 


Praktijk Margot de Cock is gevestigd in Maarssen, nabij Utrecht. Vanaf Utrecht en omliggende plaatsen in de praktijk goed te bereiken.

Individuele therapie en altijd op maat

De therapie is volledig gericht op de klacht waar je voor komt. Margot is deskundig op het gebied van een breed scala aan psychologische klachten.


De therapie wordt op maat aangeboden, passend bij jouw klacht, het doel dat je wilt bereiken, het proces waarin je zit en het tempo waarin het proces verloopt. Sessies kunnen inzicht gevende, coachende, adviserende en therapeutische elementen bevatten. 


Door de onderlinge afstemming weet je gedurende het proces steeds waar je aan toe bent en waar je naar toe werkt. 

Onze Aanpak

Empathisch en Professioneel

Bij Praktijk Margot de Cock wordt je altijd met respect en empathie behandeld. Therapeut Margot heeft jarenlange ervaring en is opgeleid in verschillende therapeutische benaderingen, zoals Integratieve Psychotherapie, Mindfulness, en Hypnotherapie. We begrijpen dat elke persoon uniek is en passen daarom benadering aan om de best mogelijke ondersteuning te bieden. Jouw welzijn staat voorop, daarom streef ik ernaar een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin jij je op je gemak voelt om je gedachten en gevoelens te delen.


Op Maat Gemaakt

Ieder persoon is uniek, en daarom is ook elke therapie sessie uniek. We werken nauw samen om een behandelplan te creëren dat perfect aansluit bij jouw specifieke situatie en doelen. Of je nu behoefte hebt aan kortdurende interventies of een langdurige therapie, ik pas de benadering aan om aan jouw behoeften te voldoen. Hierbij ben je echter nooit langer bezig dan nodig. Mijn streven is om het traject zo kort mogelijk te houden als mogelijk. Door regelmatig samen je voortgang te evalueren en feedback van jou te ontvangen, zorgen we er samen voor dat je de best mogelijke ondersteuning krijgt op  weg naar herstel.


Resultaatgericht

Hoewel therapie een proces is, streven we naar meetbare en duurzame resultaten. We evalueren regelmatig samen je voortgang en passen de aanpak aan om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke ondersteuning krijgt. Het doel is om jou te helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om jouw uitdagingen te overwinnen en een bevredigend leven te leiden. Ik geloof in de kracht van positieve verandering waarbij we samen kijken naar wat er nodig is om jouw doelen te bereiken.

Maak de eerste stap

Iedereens is anders en ook ieder traject is anders. Heb jij last van angsten, een naar gevoel of verdriet waar je vanaf wilt? En gevoel van onzekerheid of loop je met iets heel anders rond? Je kunt bij mij terecht met al je vragen en problemen waar je last van hebt. Misschien loop je ergens al heel lang mee rond en vraag je je af of het ooit beter wordt. Je bent niet de enige. Maak vandaag nog het besluit om er niet langer meer mee rond te lopen. 


Samen kijken we naar de jouw klacht en hoe ik je daarbij kan helpen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

OVER PRAKTIJK MARGOT DE COCK IN UTRECHT

Open - Enthousiast - Betrokken - Betrouwbaar - Inspirerend - Motiverend - Vakkundig - Sociaal - Invoelend - Humor - Liefdevol - Confronterend - Persoonlijk - Professioneel


Dit is wat mensen zeggen over mij als mens en als therapeut. Ik vind het belangrijk om jou als totaal mens te zien, je bent meer dan je klacht. Samen kijken we naar wat jij belangrijk vindt en welke doelen je hebt. Doelgericht werken we aan jouw doelen waarbij ik je begeleid in dit proces. 


Therapie gaat dan wel over lastige zaken, maar dit hoeft niet te betekenen dat de therapiegesprekken zwaar zijn. Je zult verbaasd zijn dat je je na een gesprek al zoveel lichter kunt voelen.


Voor een veranderingsproces is het belangrijk om samen een goede werkrelatie te hebben. Aan het einde van het kennismakingsgesprek bespreken we dan ook of die voorwaarden aanwezig zijn om samen verder gaan.

Het eerste gesprek is er ook op gericht om jouw vraag helder te krijgen en wordt het doel besproken dat je wilt bereiken.

 

Ervaring van anderen over therapie bij Margot in Utrecht

“Wanneer ik bij Margot wegga heb ik het gevoel dat er weer een stukje geheeld is”
“Ik ervaar Margot als een warme en betrokken vrouw, en wat is ze kundig in haar vak“
“Best confronterend de vragen die gesteld worden, maar het helpt me dichter bij mezelf te komen”
“Een vak vrouw, ik stuur iedereen door naar haar”

Wat Praktijk Margot de Cock in Utrecht biedt

In mijn praktijk in Maarssen (Utrecht) biedt ik persoonlijke therapie om mensen in Utrecht en de omgeving te helpen bij het bereiken van hun doelen. Of het nu gaat om iets waar je nog maar pas mee worstelt of een klacht waar je al jaren last van hebt, samen kijken we naar een mogelijke oplossing.Ik behandel een breed scala aan psychologische klachten. Je kunt bij mij terecht als je last hebt van angst, maar ook als je lichamelijke klachten ervaart. Neem gerust contact op om te kijken of ik je kan helpen bij jouw klacht.

Werkwijze van de therapie

Ieder mens is verschillend, daarom stel ik met jou een plan op die speciaal toegesneden is op jouw vraag en waar je mee worstelt. Ik neem de tijd om naar je te luisteren maar ik ben ook iemand die snel tot de kern van het probleem komt. Daar gaan we dan mee aan de slag, zodat jij snel resultaat merkt. Want als je aanpakt wat moeilijk is, maak je ruimte voor verandering. 

Psycholoog of therapeut nodig? Neem vandaag nog contact op

Woon je in Utrecht of in de omgeving van Utrecht en heb je hulp nodig van een psycholoog of therapeut? Ook als je nog twijfelt of therapie wel is wat je nodig hebt kun je contact opnemen om meer informatie in te winnen en de mogelijkheden te bespreken. 

 

Veelgestelde vragen over psychologische hulp

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een psychiater?

Een psycholoog richt zich op gesprekstherapie om mentale problemen te behandelen, terwijl een psychiater een medische opleiding heeft en medicatie kan voorschrijven. Psychologen gebruiken diverse therapeutische technieken om gedragsveranderingen te bevorderen en emotionele problemen te verlichten. Psychiaters daarentegen kunnen medische behandelingen en medicijnen voorschrijven voor complexe psychische aandoeningen.

Wat is het verschil tussen een psycholoog en een therapeut?

Hoewel zowel psychologen als therapeuten werken aan de verbetering van geestelijke gezondheid en welzijn, is een psycholoog meestal universitair opgeleid in psychologie. Een therapeut kan verschillende achtergronden en specialisaties hebben en biedt een breed scala aan behandelingen aan, afhankelijk van hun opleiding en expertise. Margot de Cock is opgeleid in de Integratieve Psychotherapie en heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring in het vak.

Hoe lang duurt een therapietraject?

De duur van een therapietraject varieert afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en doelen. Gemiddeld duurt een traject tussen de 8 en 20 sessies. Sommige cliënten hebben baat bij kortdurende therapie voor specifieke problemen, terwijl anderen mogelijk langere begeleiding nodig hebben voor diepere, langdurige kwesties. Jouw therapeut zal samen met jou een behandelplan opstellen dat past bij jouw behoeften.

Hoe vaak moet ik naar therapie komen?

De frequentie van uw therapiesessies hangt af van jouw specifieke behoeften en doelen. Sommige cliënten kiezen voor wekelijkse sessies, terwijl anderen de voorkeur geven aan tweewekelijkse of maandelijkse afspraken. We zullen samen met een passend schema opstellen.

Wordt therapie vergoed door mijn verzekering?

Veel verzekeringen dekken de psychologische hulp gedeeltelijk indien je aanvullend verzekerd bent. Het is raadzaam om contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke informatie over jouw dekking.  Zorg ervoor dat je  de voorwaarden van uw verzekering controleert als je voor vergoeding in aanmerking wilt komen. 


Hoe weet ik of ik een goede klik heb met mijn behandelaar?

Een goede klik met je therapeut is cruciaal voor het succes van de therapie. Tijdens het intakegesprek kun je beoordelen of je je comfortabel voelt. Het is belangrijk dat je je gehoord en begrepen voelt, en dat er wederzijds respect en vertrouwen is. Aarzel niet om je gevoelens te uiten en vragen te stellen tijdens dit eerste gesprek.


Wat gebeurt er tijdens het eerste consult?

Tijdens het eerste consult bespreek je jouw klachten en doelen. De therapeut zal uitleg geven over de behandelopties en samen stellen jullie een behandelplan op. Dit gesprek is een kans om je zorgen te uiten en vragen te stellen over het therapieproces. De therapeut zal ook informatie verzamelen over jouw achtergrond, gezondheidsgeschiedenis en huidige situatie om een volledig beeld te krijgen van je behoeften.


Is mijn privacy gewaarborgd?

Ja, jouw privacy is gewaarborgd. Psychologen en therapeuten zijn gebonden aan beroepsgeheim en zullen jouw informatie vertrouwelijk behandelen.

WACHT NIET LANGER. NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET MIJ OP.


Praktijk Margot de Cock